Bezoek de werkgeversbijeenkomst tijdens Cleantech Tomorrow

Tijdens de businessdag van Cleantech Tomorrow op 24 april vindt er een werkgeversbijeenkomst plaats met twee inspirerende sessies. Laat dit niet aan je voorbij gaan en noteer het in je agenda!

Waar: Vliegveld Teuge, Voorst
Wanneer: dinsdag 24 april 2018
Kosten: gratis
Tijden werkgeversbijeenkomst: 16.30 - 18.15 uur met aansluitend een netwerkborrel
Tijden Cleantech Tomorrow Congres: 15.00 - 22.00 uur

In april 2018 vindt alweer de vijfde editie van Cleantech Tomorrow plaats. Traditiegetrouw staat het jaarlijkse evenement in het teken van nieuwe ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. In dit lustrumjaar pakt de organisatie extra uit, met een gevarieerd programma in een festivalachtige sfeer. Doel is elkaar te motiveren, te enthousiasmeren, te prikkelen en te inspireren. Een perfecte setting voor onze werkgeversbijeenkomst! Deze vindt plaats op dinsdag 24 april, tijdens de businessdag van Cleantech Tomorrow.

Programma

16.15 uur                          
Ontvangst

16.30 - 17.00 uur           
De toekomst van mobiliteit: hoe slimme data(diensten) de       bereikbaarheid verbeteren

17.10 - 17.30 uur            
Mobiliteit is gedragskennis: zo beïnvloed je het reisgedrag van forenzen en zo verander je logistieke stromen binnen een organisatie

Onder leiding van gedragsdeskundige Anjo Travaille

17.45 - 18.15 uur            
Korte update programma Slim en Schoon reizen

19.15 uur                         
Netwerkborrel

Probeer eens een e-bike, highspeedbike of een vrachtfiets uit

Tijdens Cleantech Tomorrow kun je diverse e-bikes uitproberen! Op tijd op je werk zijn en tegelijk iets goeds doen voor je eigen gezondheid en het milieu? Met de e-bike ben je snel op jouw bestemming. Ook kun je een highspeedbike en een vrachtfiets uitproberen.

De toekomst van Mobiliteit

Hoe slimme data(diensten) de bereikbaarheid verbeteren

-       Paul Swaak, Projectleider Talking Logistics en Wim Vossebelt, CEO van V-tron

De komende jaren zal de wereld van verkeer en vervoer ingrijpend veranderen. Dat de verkeersafwikkeling en auto’s steeds intelligenter worden, staat buiten kijf. In aanloop naar zelfrijdend vervoer worden allerlei voorbeelden van Intelligente Transport Systemen (ITS) ontwikkeld en uitgerold om de bereikbaarheid van drukke regio’s nu al te verbeteren. De Cleantech Regio is één van de voorlopers als het gaat om de realisatie van innovatieve vervoersmaatregelen. De eerste oplossingen worden nu getest, een nieuwe fase breekt aan waarbij de beschikbaarheid en uitwisseling van data en de inzet van innovatieve informatiediensten centraal staan.

Paul Swaak is projectleider van Talking Logistics, een project wat inzet op slimme en ‘connected’ logistiek door het verbinden van verkeersmanagement en logistiek met behulp van open data. Zijn ambitie? Bedrijven hun horizon te laten verbreden en samen een nieuwe toekomst te helpen creëren waar ITS een grote rol speelt.

V-tron specialiseert zich in innovatieve technieken en mobiliteit. CEO Wim Vossebelt licht hun toekomstperspectief voor slimme datadiensten toe: “Buiten de grenzen denken, leren, mogelijk maken, dát zijn de activiteiten die we bij V-tron koesteren.”

mobiliteit is gedragskennis

Zo beïnvloed je het reisgedrag van forenzen

-       Gedragsdeskundige Anjo Travaille

Het beïnvloeden van mobiliteitsgedrag vraagt om slimme oplossingen. Het gaat om het verleiden tot en belonen van goed gedrag, het inspelen op intrinsieke motivaties, doelgroepen en oplossingen specifiëren en vaak ook het hebben van een lange adem. Tijdens deze sessie word je door een gedragsdeskundige bijgepraat over de belangrijkste principes van gedragsbeïnvloeding. Ook de Cleantech Regio zet met succes gedragswetenschappelijke campagnes in om gericht te sturen op het gewenste mobiliteitsgedrag. Tijdens deze inspirerende sessie worden twee voorbeelden van succesvolle toepassingen besproken:

Roger Stoeltie en Saskia ten Have-Sirag van Tauw, Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en duurzame ontwikkeling van de leefomgeving, vertellen over hun aanpak om de mobiliteit in hun organisatie te verduurzamen. Zij vertellen over twee pilots onder medewerkers: een pilot over de plannen om hun bestelbusjes voor veldwerkzaamheden op waterstof te laten rijden en een pilot om het wagenpark voor personenvervoer volledig C2 neutraal te krijgen.

Gelre Zutphen, GGNet, Sensire, Sutfene, Zorggroep Sint Maarten en maaltijdleverancier Huuskes hebben samen bekeken hoe ze de aanlevering van deze voeding kunnen optimaliseren. Met als uitkomst: voldoende draagvlak en flexibiliteit bij alle partijen om maar liefst 300 kilometer en één auto per week te besparen, dankzij een nieuwe leveringsroute. Hierdoor wordt tijd, geld én CO2 bespaard. Sinds februari 2018 rijdt Huuskes de nieuwe route. Marcel van Walraven belicht de motieven van Gelre ziekenhuizen Zutphen om de route aan te passen: “De voordelen zijn gunstig voor de leverancier, maar ook voor de zorginstellingen.”

Meer informatie over Cleantech Tomorrow lees je hier.

Aanmelden

Uw gegevens
Wilt u een collega meenemen? Vul dan ook onderstaande velden in.

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden