2.888 km met waterstofauto in 24 uur!

27-03-18

Op 25 maart 2018 hebben drie Nederlanders in 24 uur tijd 2.888 kilometer afgelegd met een waterstofauto. Hiermee verbraken zij zowel het wereldrecord waterstof elektrisch rijden als het wereldrecord (batterij) elektrisch rijden. De trip begon bij Tank & Rast Fürholzen-West in München en vervolgde langs de vulpunten Vliegveld München, Pentling, Ingolstadt en Ulm. 

Netwerk van waterstofstations
De rit was zo gepland dat er rekening werd gehouden met de verkeersdrukte en het netwerk van vulpunten. In Duitsland zijn er al 40 waterstofstations. Met de app H2.LIVE, een app die inzicht geeft in laadpunten en routeplanning voor waterstofrijders, konden de mannen het netwerk in Duitsland optimaal benutten. In Nederland zijn er momenteel nog maar 3 waterstofstations. De overheid heeft wel aangekondigd dat ze 7 nieuwe waterstofstations wil laten openen.

Aandacht voor waterstof
Met dit wereldrecord willen de mannen van WaterstofWerkt.nl en E-xpeditie.nl aandacht vragen voor de mogelijkheden van waterstof als emissieloze brandstof voor personenauto’s. De expeditie maakte een symbolische start bij Van der Linden Groep uit Waddinxveen, omdat een transitie pas op gang komt als organisaties ook waterstofauto’s aanschaffen. De Van der Linden Groep is een koploper die de mogelijkheden van waterstof als brandstof goed in beeld heeft. Zij investeerde drie jaar geleden al in een waterstofauto. De Van der Linden Groep was tevens sponsor van de Waterstof Challenge: zij stelde de Hyundai iX35 FCEV beschikbaar waarmee de rit werd gemaakt. 

 24Uur Wereldrecord Team Van Der Linden 1024

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden