SLIM: 3 tips om slim en schoon reizen op de agenda te zetten

28-02-18

Bedrijven die slim en kritisch hun personeelskosten bekijken, zien dat er vaak nog besparingen op mobiliteitskosten mogelijk zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om parkeren of een ongedifferentieerde reiskostenvergoeding. Ook voor jouw organisatie loont het om slim en schoon reizen op de agenda te zetten met de volgende 3 tips.

  • Wellicht kan er bij gebruik van parkeerplaatsen onderscheid gemaakt worden in de woon-werkafstand, de ov-reistijd of de werkdagen.
  • Bekijk of medewerkers gestimuleerd kunnen worden op de fiets te komen, door ze bijvoorbeeld een (elektrische) fiets aan te bieden in plaats van een reiskostenvergoeding.
  • Vergoed niet 19 cent per kilometer, maar bied werknemers reisopties. Bijvoorbeeld met een NS-Business Card. Vraag ook aan medewerkers zelf welke opties zij haalbaar en interessant vinden.

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden