Autopool: Deelauto in Apeldoorn

04-12-15

Met een deelauto, fiets en openbaar vervoer kom je een heel eind. Geen eigen auto, maar eentje delen met twintig andere mensen. In Apeldoorn gebeurt het nu al bijna 30 jaar, zo schrijft de Stentor.

Principe
Het begon in de jaren tachtig, in het centraal woonproject aan het Magistratenveld in Apeldoorn. Enkele tientallen bewoners van dit hofje delen meer, zoals tuingereedschap en een wasserette. Zo ontstond het idee voor een deelauto. Eigenlijk vooral uit principe. Het is een kwestie van even anders tegen de dingen aankijken.

Voordeliger
Minder auto’s betekende meer speelruimte voor de kinderen. Daarbij komt dat de autopool vaak voordeliger is dan de trein of bus. Zeker als je de kosten kunt delen met de andere inzittenden. Het is eigenlijk zonde dat veel mensen een eigen auto hebben die maar af en toe gebruikt wordt.  

Het aantal deelauto’s neemt toe. Landelijk, en ook in Gelderland: in 2008 waren er 95 in de provincie, dat zijn er dit jaar al 1313.

deelauto

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden