Maak kennis met een nieuwe aanpak van stadslogistiek!

29-05-17

Maak kennis met een nieuwe aanpak van stedelijke logistiek in Zwolle, Deventer en Enschede

 • 19 juni a.s. in Brainz, Lubeckplein 68 Zwolle (direct achter het station)
 • Vanaf 12.30 inloop en netwerklunch. Programma 13.30 – 17.00 uur

BENT U...?

Leverancier, een ondernemer of organisatie in de (binnen)stad van Zwolle, Enschede of Deventer, een logistieke dienstverlener, beleidsambtenaar, of hebt u anderszins te maken met stadslogistiek? Dan is deze inspiratiesessie iets voor u. 

Stadslogistiek

Onze economie en onze maatschappij veranderen in hoog tempo. Vooral voor de binnensteden is de druk hoog en groeiende: naar verwachting is in 2050 maar liefst 96% van Nederland verstedelijkt. De ruimte is vaak beperkt en de activiteiten talrijk. Mensen willen een prettig huis, een groot winkelaanbod, lekker eten en verse koffie, het liefst de hele dag door. Dit alles maakt de steden tot aantrekkelijke gebieden om te vertoeven. Om al die gewenste producten en diensten te leveren, vinden dagelijks transporten plaats. Deze stadslogistiek zorgt  voor  veel verkeer op plekken die toch al niet berekend zijn op tientallen voertuigen per dag en die bovendien verschillende schadelijke emissies uitstoten. De druk wordt nu vooral gevoeld in de binnensteden. Ook bedrijven aan de rand van de stad hebben te maken met de toenemende drukte. Hoe kan het goederentransport duurzamer en efficiënter worden ingericht?

Tijdens de inspiratiesessie maakt u kennis met een nieuwe aanpak van stedelijke logistiek. Gericht op  minder bewegingen en met minder emissies. Het wordt een energieke middag, met lokale cases en goede sprekers vanuit de business en vanuit beleid! Uiteraard is het de bedoeling dat u als toehoorder uw vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

PROGRAMMA

 • 13:30u  Opening door dagvoorzitters Beter Benutten en Green Deal ZES
 • 13:40u  Interactieve gesprekstafel BELEID:

Hoe faciliteren diverse steden het verduurzamen van de stadslogistiek, welke aanpak werkt en welke lessen zijn inmiddels geleerd? In gesprek met beleidsambtenaren van verschillende gemeenten, o.a. Deventer, Enschede en Zwolle.

 • 14:10u  Interactieve gesprekstafel BUSINESS:

Logistieke dienstverleners Sallcon, CityHub, MSG Koeriers, Cycloon/l en Goederenhubs delen ambities en ervaringen. Maar ook: hoe verdien of bespaar je geld met stadslogistiek en welke rol speelt gemeentebeleid?

 • 14:40u  Interactieve gesprekstafel VERLADERS: 

Leveranciers als Lekkerland vertellen waarom ze gebruik maken van stadslogistieke oplossingen. Wat levert het op? Welke hobbels moet je nemen? Hoe controleer je de keten?

 • 15:10u  Pauze
 • 15.30u  Praktijkonderzoek: Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem Nijmegen presenteren resultaten van onderzoek in Zwolle en Zutphen.
 • 15:45u  Discussie met de verschillende stakeholders en de zaal.

Hoe betrokken zijn bewoners, winkeliers, citymanagers? Hoe kom je tot  overeenstemming over ambities, doelen en plannen?

 • 16:15u  Ondertekening Green Deal ZES door wethouders Zwolle, Deventer, Enschede en lokale Living Labs

Het officiële startsein voor de verduurzaming van de stadslogistiek.

 • 17.00u  Borrel
 • 18.00u  Einde

Meld u hier aan. 

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met logistiek makelaar Freek Boele
telefoon 06 19437335  |  e-mail: f.boele@overijssel.nl

De Inspiratiesessie is een initiatief van de logistiek makelaars van de Beter Benutten regio’s Zwolle Kampen, Twente en Slim Reizen Stedendriehoek en  Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. 

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden