Businessline 14 naar Apeldoorn-Zuid: onderdeel reguliere dienstregeling

17-11-16

De ov-verbinding tussen station Apeldoorn en Apeldoorn-Zuid is met de komst van buslijn Businessline 14 in december 2014 sterk verbeterd. Reizen van en naar je werkplek in Apeldoorn Zuid is sindsdien sneller en gemakkelijker. Nu, bijna twee jaar later, is de buslijn zo succesvol dat deze door Syntus in de reguliere dienstregeling wordt opgenomen. Per 12 december kunnen reizigers profiteren van de nieuwe dienstregeling.

Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline is een co-creatie van grote werkgevers in Apeldoorn Zuid (initiatiefnemer Achmea, Kadaster, Merin (FizzionParc) en Belastingdienst), vervoerder Syntus en betrokken overheden (provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn). Het initiatief werd ondersteund vanuit het programma Slim Reizen Stedendriehoek.

Voor de start maakten per werkdag circa 240 mensen gebruik van Businessline 14 en Regiobus 91 en waren er 43 reizigers die van en naar Apeldoorn Zuid reisden. Momenteel is dat aantal gestegen naar 470 reizigers: bijna een verdubbeling.

De verbeteringen in de dienstregeling voor 2017 maken het reizen met de Businessline nog aantrekkelijker. De kortere overstap vanuit de trein op de Businessline verkort de reistijd van deur tot deur. Daarbij wordt aan de Kayersdijk de nieuwe halte Saba geopend, zodat ook het bedrijven op Kayersmolen kunnen profiteren van de busdienst.

Heb jij ook een goed idee? Neem dan contact met ons op: info@slimreizenstedendriehoek.nl!

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden