De Nationale Fiets Telweek – Tel jij ook mee?

03-09-15

Op 14 september 2015 gaat de Nationale Fiets Telweek van start. In de derde week van september worden voor het eerst alle bewegingen van fietsend Nederland in kaart gebracht. Over het gebruik van auto en OV is al veel bekend, over het gebruik van de fiets minder. De Fiets Telweek brengt hier verandering in.Doe ook mee en maak kans op 1 van de 20 gloednieuwe Batavus fietsen!

Inzicht
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Hoe meer we weten, hoe beter we ons fietsnetwerk kunnen verbeteren. Inzicht in de verplaatsingen van fietsers kan helpen om nieuwe mogelijkheden voor fietsers te creëren en bestaande mogelijkheden beter te gebruiken. De gegevens
zorgen ervoor dat er onderbouwde beslissingen genomen kunnen worden over infrastructuur en fietsbeleid.

App de fiets!
Speciaal voor het onderzoek is de App de Fiets! app ontwikkeld. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar zij lang moeten wachten. De app herkent fietsbewegingen en verzamelt alleen data als je je verplaatst. Je neemt deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App store of op Google Play.

Al duizenden Nederlanders hebben zich inmiddels aangemeld en laten hun fietsritten registreren tijdens de Nationale Fiets Telweek. Doe ook mee en maak kans op 1 van de 20 gloednieuwe Batavus fietsen! Het is een kleine moeite, die een schat aan data oplevert. Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl. Tel jij mee?

fietstelweek

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden