Eigen budget woon-werkverkeer succesvolle pilot

19-05-15

Geef 30 medewerkers een jaar lang budget voor de te maken kilometers. Blijven ze binnen budget, dan verdienen ze geld. Een geslaagde pilot in het westen van het land.

Ook ontvingen de deelnemers een NS Business Card om het reizen met het openbaar vervoer te stimuleren. Gingen de medewerkers over hun budget heen, dan betaalden ze bij. De pilot liep voor medewerkers van Van Hattum en Blankevoort, met een vestiging in Papendrecht. Wat bleek? Het eigen budget maakte de medewerkers bewuster van de kosten van vervoer. Veel medewerkers gingen bijvoorbeeld zuiniger rijden en goedkoper tanken. En anderen maakten actief gebruik van de NS Business Card en willen dat ook in de toekomst blijven doen. De pilot was kostenneutraal en heeft het bedrijf naar eigen zeggen veel ervaring gebracht.

Bron: Reiskostenblog.nl

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden