Fiets Telweek 2016: meer gefietste kilometers dan in 2015!

05-09-16

Zondag 25 september is de tweede editie van de Fiets Telweek afgesloten. Na het succes van 2015 hoopte de organisatie dat de deelnemers ook dit jaar weer veel fietsdata bij elkaar zouden fietsen. En dat is gelukt!

De Fiets Telweek is een jaarlijks onderzoek naar hoe Nederlanders zich op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Met de vergaarde informatie kunnen de Nederlandse fietspaden – en dus ook die in onze regio – weer verbeterd worden.

Ruim 2.000.000 kilometer
Ruim 2.000.000 kilometer werd er dit jaar gefietst door de deelnemers. Dat zijn meer kilometers dan vorig jaar en betekent een verbetering van de opbrengst in fietsdata. Wel werd de app minder gedownload dan tijdens de eerste editie in 2015. De organisatie weet dit zelf aan het feit dat het ‘nieuwe’ van de fietstelweek af was en er minder aandacht was van de landelijke pers. 

Verwacht wordt dat de resultaten zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. Meer informatie? Kijk dan op www.fietstelweek.nl.

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden