Fietsen tussen Apeldoorn en Deventer nóg sneller en comfortabeler

03-04-18

Met de gloednieuwe hellingbanen naar de fietsbrug over de N344 in Twello is weer een belangrijke stap gezet richting een snelle en comfortabele fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer. Ook de verbeteringen aan de verkeerslichten bij de kruising met de N790 dragen hieraan bij.

De fietsroute Apeldoorn-Deventer zet in op doorstroming en fietscomfort, zodat alle fietsers veilig en vlot hun bestemming kunnen bereiken. Roland Hendriksen, projectleider fietsruggengraat, is blij met het resultaat: “De bestaande fietsinfrastructuur is dusdanig verbeterd dat de fietser zich veiliger en comfortabeler over de gehele route kan verplaatsen, of hij nu een normale fiets, bakfiets of e-bike heeft.”

Minder wachttijd
De nieuw aangelegde hellingbanen over de N344 in Twello vormen een grote verbetering voor fietsers. De hellingbanen lopen van het fietspad naast het spoor naar het fietspad langs de provinciale weg N344. Fietsers hoeven dankzij dit zogenaamde uitwisselpunt niet meer af te stappen en over de trappen naar boven of beneden. Een stukje verderop, op de kruising van de N344 en de N790, profiteren fietsers van nieuw afgestelde verkeerslichten. Zij krijgen nu sneller én langer groen licht. Door de maatregelen hoeven fietsers langs de N344 minder lang te wachten en bereiken ze nog sneller hun bestemming. Fietsers naar Twello besparen extra wachttijd omdat ze vanaf de Wilhelminabrug nu niet meer bij de verkeerslichten de drukke N344 hoeven te kruisen.

Innovatief en veilig
Om fietsers nog meer voordelen te geven is de gehele route voorzien van het KonwéCity-asfaltmengsel van KWS. Dat levert 10% minder rolweerstand op en zorgt hiermee voor meer comfort én energiebesparing. De innovatieve fietspaden zijn waar nodig verbreed: de in één richting bereden paden zijn 2,5 meter breed, de tweerichtingspaden 4 meter. Zo blijft de route veilig en prettig voor elk soort fietser: jong, oud, snel, langzaam, e-biker of bakfietser.

De fiets pakken
De meest ingrijpende maatregelen aan de fietsroute Apeldoorn-Deventer voor deze fase zijn nu afgerond, de komende tijd vinden nog wat werkzaamheden plaats zoals bewegwijzering. Roland Hendriksen: “Door het fietsers makkelijker te maken, geven we mensen een extra reden vaker de fiets te pakken in plaats van de auto tussen Apeldoorn en Deventer. Voor de mensen die deze route al dagelijks gebruiken, zijn de nieuwe hellingbanen een verademing. We krijgen dan ook veel positieve reacties.”

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden