Meld u nu aan: informatiebijeenkomst slimme mobiliteit woensdag 15 februari

17-01-17

ITS

Tijdens deze informatieve bijeenkomst praten deskundigen u bij over de trends en belangrijke keuzen waar we als Cleantech Regio voor staan. Ook benoemen we samen kansen en mogelijkheden voor uw werkterrein

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren (verkeer en vervoer, verkeersmanagement) economie, parkeren, vergunningen), marktpartijen en betrokken werkgevers/medewerkers in Cleantech Regio. 

Waarom?

Cleantech Regio werkt aan een betere doorstroming op het wegennet o.a. in onze regio. Zowel binnen als buiten de stad. Door ‘intelligentie’ toe te voegen aan mobiliteit verkorten we de reistijd van deur tot deur. Dit biedt kansen voor slimmer reisgedrag van de reiziger. Ook werkgevers kunnen hier hun voordeel mee doen, denk aan CO2-besparingen, vitalere medewerkers, lagere kosten en een aantrekkelijk imago. Dit alles draagt bij aan een leefbare, bereikbare en aantrekkelijke stad. 

Wat?

Tijdens deze interactieve sessie praten deskundigen u bij over de volgende drie thema’s en gaan graag met u in gesprek over wat deze ontwikkelingen betekenen voor onze regio:

Talking Traffic

Nieuwe ontwikkelingen in ‘smart mobility’ volgen elkaar in snel tempo op. Vandaag parkeren auto’s zichzelf in en zijn ze verbonden met elkaar (connected cars). Morgen zijn de auto en uw huis/werklocatie met u verbonden via uw smartphone (Internet of Things, voortdurende connectiviteit). En overmorgen (tussen 2018 en 2022) kan de auto u zelfstandig, via de snelweg en in grote delen van de stad, naar uw bestemming rijden.

Evenementen

Files en verkeerschaos rond evenementen en attracties zijn geen uitzondering. Evenementenorganisaties en -locaties kunnen het verschil maken voor hun bezoekers door informatiediensten rond attracties, evenementen en concerten te ontwikkelen en deze te koppelen aan reisinformatie voor de slimste route, de beste parkeerplekken of met slimme apps een reismaatje zoeken bij u in de buurt.

Supermarktlogistiek

Supermarkten zijn ook verladers, die met hun vracht of goederen hun filialen moeten bevoorraden. Vervoerders kunnen zich aanbieden om die vracht te vervoeren. Planning en inzicht in data is hierbij essentieel. Voor een supermarkt en haar vervoerders is het mooi als alle informatie samen in één databank komt. De extra informatie maakt het mogelijk dat verladers, vervoerders én overheden met elkaar in gesprek kunnen over het verder verbeteren van distributiestromen in steden.

Wanneer: woensdag 15 februari, 13.00 – 16.15 uur

Inloop/ontvangst: vanaf 12.45 uur met een lekker broodje

Locatie: Schouwburg Deventer 

Parkeren: klik hier voor parkeerinformatie

Direct aanmelden

 U kunt zich hier direct aanmelden voor deze bijeenkomst.

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden