Voortaan sneller een parkeerplek in Deventer

03-12-15

Lang zoeken naar een plek in een parkeergarage hoeft niet meer in Deventer. Wie zijn auto wil parkeren, kan nu op 41 locaties rondom het centrum zien hoeveel plaatsen beschikbaar zijn in de gemeentelijke parkeergarages. Bij commerciële garages de Boreel- en Centrumgarage wordt alleen aangegeven of ze ‘vrij’ of ‘vol’ zijn, zo schrijft De Stentor.

Afgelopen dinsdag is het nieuwe parkeerinformatiesysteem Dev-P door wethouder Liesbeth Grijsen (GB) in werking gesteld. De 41 informatiepalen laten de actuele situatie in een parkeergarage zien. Het systeem moet zorgen dat automobilisten niet meer voor een dichte slagboom staan of eindeloos rondjes rijden in een overvolle parkeergarage.  Naast het parkeerterrein aan de Sluisstraat zijn de volgende garages aangesloten op het systeem: de Stationspleingarage, Brinkgarage (Emmastraat), Stadspoortgarage (Binnensingel), Centrumgarage (Op de Keizer) en de Boreelgarage. 

parkeerkrant

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden