Probeer een week lang een elektrische vrachtfiets of fietskoerier uit

28-02-18

Ondernemers, opgelet! Vervoer je (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? Doe mee aan de vrachtfietsactie van de Beter Benutten regio’s Cleantech Regio, Zwolle-Kampen en Twente.

Waarom een vrachtfiets?
Een vrachtfiets(koerier) is in de stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen, hij komt ook op plaatsen waar een auto niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd. Tot slot heeft de vrachtfiets(koerier) geen last van venstertijden.

Hoe werkt het?

  • Probeer een week lang gratis een elektrische vrachtfiets uit, dé slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt je tot € 1500 cadeau bij de aanschaf van de eerste vrachtfiets.
  • Besteed je het fietsen liever uit? Probeer dan een week lang een fietskoerier uit, tot maximaal 8 ritten. Wil je daarna vaker de fietskoerier gebruiken, dan kunt je tot €1500 subsidie krijgen voor het maken van de overstap naar deze koeriersdienst.

De probeeractie loopt vanaf 5 maart in onze regio. Aanmelden of meer lezen kan nu alvast!

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden