Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad

05-12-17

Ondernemers, opgelet! Vervoert u (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? Doe mee aan de vrachtfietsactie van de Beter Benutten regio’s Zwolle–Kampen, Twente en Cleantech Regio! Probeer een week lang gratis een elektrische vrachtfiets uit.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Emissievrij
In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

Probeeractie + aanbieding
De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit de regio Zwolle-Kampen, Cleantech Regio of Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. Ondernemers kunnen zich aanmelden via het online formulier op vrachtfietsactie.nl. De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle – Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s. De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl

Update: de eerste aanmeldingen zijn binnen
De eerste 2 aanmeldingen van ondernemers die een vrachtfiets willen proberen zijn al binnen. Ook de media pakken de actie enthousiast op:

In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.

Meer informatie over de actie: www.vrachtfietsactie.nl

 

Groepsfoto Vrachtfietspilot
Woensdag 6 december gaf wethouder Michiel van Willigen het officiële startsein van de vrachtfietsactie

Beter Benutten Zwolle Kampen

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden