Proef makkelijker parkeren in Deventer

30-03-15

Automobilisten krijgen op allerlei manieren informatie om hun route te plannen. Bijvoorbeeld via een routeplanner op de smartphone of computer, een navigatiesysteem in de auto en de matrixinformatieborden langs de weg. Vorig jaar heeft de gemeente Deventer de informatie van parkeergarages vrijgegeven zodat met de app TimesUpp sneller een vrije parkeerplaats gevonden kan worden. Daarnaast begint de gemeente een proef om de parkeerdrukte op straat te meten en te delen via een speciale app. Zodat automobilisten ook niet lang hoeven te zoeken naar een vrije parkeerplek aan de straat. De gemeente gaat in de Sluisstraat een kentekenscanner plaatsen die meet hoeveel plekken vrij zijn. Dit gebeurt anoniem; kentekens worden niet bewaard.

Slim Reizen Stedendriehoek verbetert ook in andere projecten de informatievoorziening naar automobilisten zodat zij sneller van A naar B komen. Bekijk het overzicht aan maatregelen.

 

Parkeerbord

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden