Verhuizing naar nieuwbouw is aanleiding voor medewerkers om duurzaam te reizen

29-06-17

Donderdagmiddag 29 juni trapt directeur Peter van de Pol de informatiebijeenkomst af voor ruim 125 medewerkers van het zaadveredelingsbedrijf Schoneveld Breeding uit Twello. Het belooft een spannende, andere bijeenkomst te worden dan normaliter.

schoneveld breeding_collage 1

Peter neemt ons mee terug naar 2004 toen de eerste plannen voor nieuwbouw ter sprake kwamen en eind 2017 gaat de verhuizing echt plaatsvinden. Op de nieuwe locatie, 9 km. verder, komt een compleet nieuw, modern en duurzaam kassen- en kantorencomplex. Hiermee worden meteen drie stappen naar voren gezet gericht op groei, efficiëntere productie-inrichting,  comfortabelere faciliteiten en duurzaamheid.

Nieuwe keuzen maken voor slim reizen

Een verhuizing betekent ook voor Schoneveld en haar medewerkers nieuwe keuzen maken op het gebied van woon-werk-verkeer en logistiek. En de vraag daarbij is hoe voorkomen wij dat medewerkers een tweede vervuilende auto gaan aanschaffen? En wat kunnen wij als werkgever er aan doen om dat te voorkomen, zodat de verhuizing niet gaat leiden tot een hogere footprint, integendeel tot een substantieel lagere footprint?

Schoneveld Breeding en het programma Slim Reizen Stedendriehoek hebben elkaar gevonden in de gezamenlijke ambitie om slimmer en duurzamer te reizen met als voordelen:

  • gezonder reizen, wat leidt tot meer vitaliteit
  • duurzamer reizen, door meer te fietsen en meer elektrisch vervoer in te zetten
  • minder auto’s in de spits en minder parkeerdruk op de locatie

Bewustwording van medewerkers

De eerste stap hiertoe is ook medewerkers bewust maken van het duurzaam reizen en welke voordelen dat ook voor hen oplevert. En – niet onbelangrijk-  hen er ook kennis mee laten maken. Zo is het plan geboren om zo duurzaam mogelijk te reizen met de hele groep medewerkers van de huidige naar de nieuwe locatie. Met behulp van lokale partijen als Riesewijk Fietsen, Polletje Fietsen, HighQualityTrade (e-scooters) en H4-Mobility hebben ruim 30 man op een mooie manier hoe elektrische rijden van bike tot scooter tot e-auto ervaren.

schoneveld breeding collage_2

“Dit smaakt naar meer”

Een trotse Bert Pepping, HRM-manager, zegt met een stralend gezicht toen de gehele stoet met e-bikes, highspeedbikes, e-scooters en e-auto’s in beweging kwam: “Fantastisch toch, dat we dit nu al voor elkaar krijgen met elkaar…dit smaakt naar meer!”

Schoenveld Breeding heeft ambitie om ook met behulp van slim, duurzaam vervoer de verhuizing aan te grijpen om de volgende slag te slaan. Het programma Slim Reizen Stedendriehoek ondersteunt deze ambitie van harte. Dit zijn de successen die wij in de Cleantech Regio willen realiseren. Daar past dit uitstekend bij!

 

Ook geïnspireerd om zelf ook in actie te komen?  Neem contact op Oscar Roelofs, mobiliteitsregisseur Slim Reizen Stedendriehoek, en kijk op www.slimreizenstedendriehoek.nl

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden