Rondetafelbijeenkomst ‘Het wel en wee van 100% Elektrisch Rijden’

23-11-16

Wat moet er nog meer veranderen om de transitie naar elektrisch vervoer een impuls te geven? Wie kan deze vraag nou beter beantwoorden dan de ervaringsdeskundigen zelf, de mensen die voorop lopen als het aankomt op elektrisch rijden. In de Gasfabriek in Deventer kwam 23 november jl. een tiental elektrisch rijders uit de regio bij elkaar om deze kennis met elkaar te delen. Ervaringen, belemmeringen, belevenissen en ergernissen; daar ging het om tijdens de eerste 100% elektrisch rijders bijeenkomst. Allemaal om het e-rijden in de regio duurzaam te versterken en te verbreden.

Een van de aanwezigen was Pascal Hiel. Op 27 mei heeft hij in zijn Tesla het wereldrecord elektrisch rijden verbeterd. In 48 uur reed hij er 4249 kilometer, waarvan het merendeel van de route over de Duitse snelwegen ging. Hiel: “Uit de proefrondes bleek dat ik tussen de 160 en 170 kilometer per uur moest rijden als ik binnen 48 uur het record wilde verbeteren. Zo hard rijden kan natuurlijk alleen in Duitsland.” Opladen was geen probleem. Met apps kon precies berekend worden waar en wanneer de auto moest ‘bijtanken’. Ook zitten Tesla-oplaadpunten vaak bij afritten en kan er snel worden opgeladen door het speciale superchargernetwerk. Bij de finish bleek het verschil met de nummer twee erg klein. “Uiteindelijk bleek het dat ik maar 49 kilometer meer had gereden dan de nummer twee. Een miniem verschil, als je 48 uur hebt gereden.”

Een vijftal stellingen was vervolgens de leidraad voor het uitwisselen van ervaringen. Benieuwd wat die stellingen zijn? En wat er verder is besproken? Download dan hier het verslag. Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over bijeenkomsten in de toekomst, kunt u mailen naar keesverspui@cleantechregio.nl of oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden