Slim & Snel-fietsers fietsen zeven keer de wereld rond

17-03-17

Slim & Snel-fietsers zijn goed bezig! Ze hebben sinds september 2016 namelijk al 264.908 km gefietst. Dit is bijna zeven keer de wereld rond. Hiermee dragen zij bij aan de verbetering van het milieu én de vermindering van files. Bovendien komen ze fit en ontspannen aan op hun werk. Inmiddels zijn er al bijna 1000 deelnemers aan Slim & Snel.

Slim & Snel de wereld rond 1

Bijdragen aan een beter milieu
Ongeveer de helft van de Slim & Snel-fietsers ging voorheen met de auto, maar pakt voortaan de fiets naar zijn of haar werk. Dit heeft al geleid tot een vermindering van de CO2-uitstoot van in ieder geval 22.218 kg. Zij voelen zich dus niet alleen fitter, maar dragen ook bij aan een schoner milieu. Hiermee hebben zij al bijna € 40.000,- aan brandstof bespaard. Zo fietsen zij vlot de files voorbij en houden ze ook nog geld over. Als dat niet Slim & Snel is!

Fris en fit gevoel
Wanneer je regelmatig een halfuur per dag fietst, neemt je fitheid met 13% toe. Slim & Snel-fietsers voelen zich dus fitter dan hun collega’s die de auto pakken naar het werk. Ook voor werkgevers is dit van belang. Fitte werknemers leiden namelijk tot minder ziekteverzuim en meer productiviteit. De kosten die hiermee bespaard worden, kunnen al oplopen tot €368,- per werknemer per jaar. Wanneer medewerkers hele dagen op kantoor zitten, is fietsen naar het werk een goede manier om aan de dagelijkse beweegnorm van 30 minuten te komen. In totaal hebben Slim & Snel-fietsers zelfs al ongeveer 8.000.000 kcal verbrand!

De aanmeldingsperiode van Slim & Snel is gesloten. Huidige deelnemers kunnen niet meer sparen voor geld, maar nog wel voor punten en cadeaus!

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden