Verhuizing? Advies over locatiekeuze!

30-03-17

Overweegt u een nieuwe locatie voor uw bedrijf? Laat dan een bereikbaarheidskaart voor uw bedrijf maken en bespaar veel reiskosten, reistijd, en CO2-uitstoot!

Wist u dat er veel te besparen valt door bij een verhuizing de bereikbaarheid van uw pand op een slimme manier mee te laten wegen in uw besluitvorming?

Voor veel organisaties is bereikbaarheid van grotere invloed dan men denkt:

  • Vaak zijn de totale reiskosten van een bedrijf van dezelfde orde van grootte als de totale huisvestingskosten.
  • Vaak is de mobiliteitsgerelateerde CO2-uitstoot (veel) meer dan de huisvestingsgerelateerde uitstoot.
  • Vaak leidt een toename van woon-werkverkeer tot problemen bij het vinden en binden van talent.

Toch benaderen veel werkgevers en vastgoedadviseurs ‘bereikbaarheid’ op een te eenzijdige manier: Er is toch een bushalte op 200 meter? Het nieuwe pand ligt toch dicht bij de snelweg? De start-up MobilityLabel heeft zich in dit soort problemen vastgebeten en adviseert verhuizende bedrijven via een innovatieve  aanpak om tot de optimale locatie te komen.

Heatmap laat locaties zien
MobilityLabel vertaalt middels complexe berekeningen uw totale medewerkerbestand in een overzichtelijke heatmap van Nederland. Deze kaart geeft exact aan hoe gunstig elke mogelijke nieuwe locatie voor uw organisatie is vanuit het perspectief van woon-werkverkeer. Tot op de vierkante kilometer doorgerekend: hoe groener gekleurd, des te gunstiger de totale reistijd en het kostenniveau voor uw organisatie daar zal zijn. Vanzelfsprekend houden onze heatmaps rekening met exacte woonadressen, het aantal werkdagen, manieren van reizen, files, actuele dienstregelingen en uw mobiliteitsbeleid.

Grote bedragen bespaard
Ons advies is daarom: laat bij het heroverwegen van uw locatie de mobiliteit in belangrijke mate meewegen. Daarbij begrijpen we overigens heel goed dat bereikbaarheid niet het énige criterium is en dat factoren zoals beschikbaarheid van panden en m2-prijzen óók een grote rol spelen. Juist door naar het totaalplaatje te kijken (‘total cost of occupancy’), kunnen grote bedragen worden bespaard, soms door maar enkele kilometers verderop een locatie te zoeken. Voeg daar aan toe dat ook de medewerker dan minder reistijd en file ervaart én het milieu minder belast wordt. Een win-win-winsituatie dus!

Meer informatie
www.mobilitylabel.nl | christiaan@mobilitylabel.nl  | 06-28769187

Voorbeeld heatmap:

 Plaatje Locatie Advies

 

 

 

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden