Zo helpt ICT u sneller en slimmer op weg

27-11-15

Meer dan 500 kilometer file, waarvan in de provincie Overijssel maar liefst 86 kilometer; de ochtendspits van vorige week dinsdag was een van de drukste van dit jaar. Slimme ICT-oplossingen helpen je dit voortaan te vermijden, voorspellen en voorkomen. Verschillende toepassingen kwamen voorbij tijdens de afgelopen werkgeversbijeenkomst van 19 november. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is als markt en overheid samenwerken?

Tijdens de bijeenkomst introduceerde Caspar de Jonge, Landelijk Programmamanager Beter Benutten, ons in de wondere wereld van Intelligente Transport Systemen  (ITS). De 70 miljoen investering: waar gaat die naartoe?

Hij vertelde dat de telecom-, IT-, en automobielindustrie samen veel invloed hebben op de richting en snelheid van ITS-ontwikkelingen. Een moderne auto verzamelt continu informatie: regent het? Is er file? Hoe maken we die informatie beschikbaar?

Victor Wollaert van Samobiel vertelde hoe de leefbaarheid en voorzieningen onder druk staan in de kleinere dorpen. Zo moeten de inwoners steeds verder reizen voor alles. In Zweden is daarvoor een succesvolle oplossing bedacht, die door Wollaert naar Nederland gehaald is. Samobiel: bereikbaarheid voor dorpen via een app

Hoe beweeg je de forensen bij de Belastingdienst tot slimmer reizen? Henk Smidt liet zien welke vooruitstrevende oplossingen de Belastingdienst heeft als een van de grootste werkgevers. Zo geeft de app van de Belastingdienst werknemers bijvoorbeeld persoonlijk reisadvies. Werknemer kan besparing op mobiliteitskosten inzetten voor een goede vakantie (2600 euro.) 

Waar Caspar de Jonge op landelijk niveau inzicht gaf in de vele ITS-mogelijkheden, vertelde Nico van Beugen van de gemeente Deventer hoe zijn gemeente en de regio daar invulling aan geeft. Informatiediensten en toepassing data, in 2016 meer resultaten

Het volledige verslag vind je hier.

ipads

Contact

Voor al uw vragen over slim reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden