Zorg overlaten aan verzorgers, fietsen overlaten aan Fietskoeriers

27-10-17

In de zorg wordt tijd steeds kostbaarder. Waarom zouden verzorgenden deze tijd steken in medicijnen ophalen of boodschappen doen wanneer dit uit handen kan worden gegeven aan een fietskoerier? Zo wordt de werkdruk in de zorg verlicht en kunnen de verzorgenden doen waarvoor ze ingezet zijn: cliënten helpen in huis.

Proefproject in Zutphen
De zorgorganisaties Sensire, Sutfene en Buurtzorg hebben hierom samen met Zoef Fietskoerier Zutphen en Fietskoeriers Zutphen een proefproject gestart waarbij thuiszorg door fietskoeriers ondersteund wordt. Het proefproject loopt tot eind 2017. Een mooie bijkomstigheid van inzetten van fietskoeriers is dat er op deze manier een hoop autoritten bespaard worden in de regio. 

Fietskoeriers beantwoorden transportvragen
Op verzoek van de verzorgenden kunnen fietskoeriers urgente boodschappen doen voor cliënten. Die worden nu vaak door de verzorgenden zelf gedaan, wanneer de cliënt geen sociaal netwerk heeft om dit op te vangen. Hierbij valt te denken aan: medicijnen ophalen bij de apotheek, hoogst noodzakelijke boodschappen wanneer iemand zonder zit of urine wegbrengen naar huisarts. Door deze transportvragen over te dragen aan fietskoeriers is de cliënt minder afhankelijk van de thuiszorg om deze boodschappen te doen. Bovendien hoeft de verzorgende de deur niet uit, wat zorgt voor meer tijd bij de cliënt en minder tijd op de weg.

De meerwaarde van fietskoeriers
Zoef Fietskoerier Zutphen en Fietskoeriers Zutphen leveren post en pakketten in Zutphen op een voordelige en milieuvriendelijke manier. Alles wat in de waterdichte koerierstassen of bakfietsen past mag mee. Deze fietskoeriers hebben geen parkeerproblemen, rijden niet op benzine en komen vlot van A naar B. “Wij hechten er ook belang aan om met onze bedrijven een sociaal-maatschappelijke bijdrage te leveren aan Zutphen en haar inwoners”, stellen Benno Geerlings van Zoef Fietskoerier Zutphen en Martijn Rozendal van Fietskoeriers Zutphen. Zo dragen de fietskoeriers hun steentje bij aan de zorg en zorgen ze tegelijkertijd voor minder autoverkeer in Zutphen, wat de leefbaarheid van de regio bevordert.
Ook Jenneke Scholten van Sensire (mede-initiatiefneemster) is enthousiast. “De inzet van de fietskoeriers is eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam en geeft de thuiszorgmedewerkers gelegenheid om transportvragen snel samen met hun klant op te lossen. Dit scheelt tijd en onnodig gebruik van geld dat voor zorg bedoeld is.”

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden