Goede praktijkvoorbeelden

De afgelopen jaren zijn in de regio al diverse initiatieven door het bedrijfsleven opgestart. Een maatregel of praktijkvoorbeeld dat is uitgevoerd voor een groot bedrijf kan soms ook heel goed toepasbaar zijn voor een klein bedrijf. Graag delen we deze kennis en ervaring met u. Zo kunt u weer inspiratie opdoen voor uw eigen vraagstuk.
Misschien heeft u wel een goed initiatief of idee dat ook voor andere werkgevers bruikbaar is? Meld het ons dan hier. Wij nemen graag met u contact op, zodat uw idee of praktijkvoorbeeld ook in deze lijst met goede voorbeelden wordt opgenomen.

Deze best practices geven een beeld van de keuzes die andere werkgevers in de Cleantech Regio hebben gemaakt: 

Huuskes verbetert logistieke keten in samenwerking met zorginstellingen

Samen met zorginstellingen Gelre Zutphen, GGNet, Sensire, Sutfene en Zorggroep Sint Maarten heeft maaltijdleverancier Huuskes de aanlevering van voeding geoptimaliseerd. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen lees je hier.

Medische groothandel f. v.d. Vooren gaat voor de fietskoerier

De medische groothandel F. v.d. Vooren gebruikt voortaan Fietskoerier Deventer voor zijn leveringen binnen Deventer. Een volledig CO2-neutrale én sociale keuze. Sallcon komt de pakketten één keer per dag halen en brengen, en distribueert de pakketten tussen Sallcon en Fietskoerier Deventer. Lees meer.

Konnected Ondernemen Met Karakter

Zo wil KonnecteD haar personeel laten fietsen

Het doel voor 2017: 50 medewerkers verruilen de auto voor de fiets of het ov. Hoe? Nieuw parkeerbeleid, de inzet van e-bikes als dienstfietsen en nog 3 maatregelen.

Transportvragen in de thuiszorg in zutphen overgedragen aan fietskoeriers

Tot eind 2017 loopt een proefproject gestart door zorgorganisaties Sensire, Sutfene en Buurtzorg samen met Zoef Fietskoerier Zutphen en Fietskoeriers Zutphen. Hierbij wordt de thuiszorg door fietskoeriers ondersteund bij transportvragen. Een mooie bijkomstigheid van inzetten van fietskoeriers is dat er op deze manier een hoop autoritten bespaard worden in de regio. Lees hier meer.

De Zonnehoek VSO maakt fietsen aantrekkelijk! 

Logo de ZonnehoekHoe slim en duurzaam is het mobiliteitsbeleid van jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers vitaler naar hun werk komen en minder in de file staan? Chris de Winter van De Zonnehoek VSO in Apeldoorn maakte gebruik van de Slim Reizen scan en de tenderregeling en merkt een positief verschil binnen zijn organisatie. Lees hier zijn verhaal! 

Martin verruilde de auto voor een e-bike

Onze E-bike probeerweken hebben Martin Heuven overgehaald om voortaan de fiets te pakken naar het werk in plaats van de auto! Lees hier zijn verhaal! 

Sportbedrijf deventer: “een app is een mooie stimulans om meer te bewegen!”

Ingrid Tempert, combinatiefunctionaris van het Sportbedrijf Deventer is ook enthousiast: “In oktober organiseren wij de eerste Deventer Fietsweek. Toen wij hoorden over de Slim & Snel campagne hebben we direct contact gezocht. Dit sloot perfect aan bij onze doelstellingen om nog meer mensen in beweging te krijgen”.

Gelre ziekenhuizen: “Fietsen wordt een nieuwe gewoonte”

Organisatie Gelre Ziekenhuizen

Gelre Ziekenhuizen stimuleert op verschillende manieren dat hun werknemers de fiets pakken: goede fietsenstallingen, spaarsystemen en elektrische oplaadpunten. Sinds kort is er ook iets veranderd voor het parkeren. Om ruimte te besparen, moet daar nu voor worden betaald. Een extra stimulans om de fiets te pakken, zo blijkt! Daarnaast heeft Gelre ziekenhuizen enthousiast deelgenomen aan Slim & Snel. Lees hier meer. 

In de file staan is nooit leuk, zo weet ook productiebedrijf Ardagh Group.

Ardagh -group1 (2)Het nam daarom verschillende maatregelen om de filedruk in de regio te verbeteren, zoals de Slim Reizen scan en deelname aan de fietsactie. Benieuwd? Lees hier meer. 

lijn 14 apeldoorn zuid businessline

Reizen van en naar het werk was in Apeldoorn niet altijd even makkelijk. Grote werkgeversorganisaties, vervoerder Syntus en betrokken overheden gingen daarom samen aan de slag om dit te verbeteren. Het resultaat? Een nieuwe buslijn naar Apeldoorn Zuid. Of het werkt? Dat is hier te lezen. 

OV-fiets en VHD alarmcentrale 

De VHD Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Dat zorgt voor onregelmatige werktijden, wat gebruik maken van het openbaar vervoer soms lastig maakt. Daar brengt de OV-fiets verandering in. Hiermee kunnen medewerkers makkelijk van en naar het station reizen. Het resultaat? Dat is hier te vinden. 

carpoolen en tauw

Organisatie Tauw

Carpoolen is een makkelijke maar ook weinig gebruikte manier om slim naar het werk te reizen. Daar bracht Tauw verandering in. Werknemers die carpoolen krijgen namelijk een gratis pas voor de P+R parkeerplaats bij het station en er zijn auto's beschikbaar voor zakelijke ritten. Met mooie resultaten, zowel voor werknemers als de werkgever. Lees hier meer. 

Zakelijk verkeer en gemeente Zutphen 

De gemeente Zutphen heeft voor haar ambtenaren vastgelegd hoe zij zich moeten verplaatsen voor zakelijke ritten. Dit verplaatsingsgedrag stimuleren ze vervolgens op verschillende manieren, bijvoorbeeld met dienstfietsen, NS Businesscards en fietsvergoedingen. Meer details zijn hier te vinden.  

fietsen en deventer ziekenhuis Organisatie Deventer Ziekenhuis

Het Deventer ziekenhuis vindt het belangrijk dat hun werknemers de fiets pakken. Dat stimuleren ze dan ook op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een stempelkaart. Hoe dat precies werkt, is hier te lezen. 

Sallcon introduceert De maand van de fiets

Hoe zorg je voor meer vitaliteit in je bedrijf? Daar heeft Jeroen Kroese, algemeen directeur van Sallcon, een leuke oplossing voor bedacht: De maand van de fiets. Een slimme uitbreiding van de Nationale Fiets naar je Werk Dag op 26 mei. Kroese wil zo medewerkers stimuleren niet één dag, maar een hele maand met de fiets naar het werk te komen. Lees verder!

FIETSVRIENDELIJK BEDRIJF ROYAL TALENS

Royal TalensRoyal Talens wilde het gebruik van de fiets bij werknemers blijven stimuleren, ook met de nieuwe werkkostenregeling. Daarom behouden zij hun fietsplan en vergoeden zij werknemers die een nieuwe fiets aanschaffen binnen de vrije ruimte van 1,2% zelf. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe fietsenstalling en e-bike oplaadpunten aan laten leggen om werknemers aan te zetten hun fiets te pakken. De resultaten vind je hier

Meer best practices uit de regio

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden. Hier is een lijstje te zien van voorbeelden uit de regio! 

Fietsennaarhetwerk.nl

Op www.fietsennaarhetwerk.nl kun je allerlei goede voorbeelden vinden rondom het stimuleren van de fiets.

Meer voorbeelden
Wilt u ook slimmer op weg? Laat u hier inspireren door succesverhalen. Goede voorbeelden
op het gebied van:

 

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden