Medische groothandel F. v.d. Vooren

De medische groothandel F. v.d. Vooren gebruikt voortaan Fietskoerier Deventer voor zijn leveringen binnen Deventer. Een volledig CO2-neutrale én sociale keuze. Sallcon komt de pakketten één keer per dag halen en brengen, en distribueert de pakketten tussen Sallcon en Fietskoerier Deventer. 

Voorheen verzorgden de elektrische voertuigen van Sallcon alle leveringen binnen Deventer. Sinds 1 december worden deze pakketten volledig CO2-neutraal bezorgd door Fietskoerier Deventer! Hun brandstof? Bruine boterhammen!

Deze manier van bezorgen is niet alleen beter voor het milieu, maar levert ook spitsmijdingen op die bijdragen aan een bereikbaar Deventer. F. v.d. Vooren maakt met deze overstap een wezenlijk verschil. Zo bespaart de groothandel maar liefst op 3 dagen diverse ritten in de binnenstad door Fietskoerier Deventer in te zetten. Eric-Jan de Graaf, directeur van F. v.d. Vooren, benadrukt dat ook meespeelt dat zowel Sallcon als Fietskoerier Deventer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt. “We vinden het bij F. v.d. Vooren belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.”   

Samen sterk én sociaal
Maatschappelijk verantwoord ondernemen valt helemaal in het straatje van Sallcon en Fietskoerier Deventer. Han Hofstede, commercieel medewerker bij Sallcon beaamt dat: “Wij bieden vakmensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te werken, het liefst op een duurzame manier. Fietskoerier Deventer is de meest duurzame, sociale en innovatieve post- en koeriersdienst van Deventer- en omstreken. Samen versterken we elkaar, zij helpen ons en wij helpen hen.” Door de handen ineen te slaan nemen ze hun klanten bovendien zorgen uit handen. 

Ambitie voor de toekomst
Voor omliggende gemeenten buiten het bereik van hun elektrische voertuigen en de fiets gebruikt Sallcon nu nog een bestelauto. Hofstede: “De ambitie van Sallcon is om dit in de nabije toekomst ook met duurzame voertuigen te doen, zoals bestelauto’s op groen gas.” Sallcon en Fietskoerier Deventer willen in toekomst nog nauwer samenwerken om zo nog meer tevreden klanten groen, flexibel en sociaal te bedienen. Joost Arends, oprichter van Fietskoerier Deventer: "Wij geloven dat de binnenstad het domein is van de fiets. We streven naar een duurzame stadslogistiek om zo de uitstoot van CO2 tot een minimum te beperken." 

Heeft jouw organisatie ook interesse in slimme logistieke oplossingen?
In dit succesverhaal bracht onze logistiek makelaar Freek Boele de partijen bij elkaar. Als logistiek makelaar adviseert hij bedrijven over het overstappen naar slimmere, efficiëntere en goedkopere logistieke oplossingen. Hij biedt daarbij kennis, netwerk en ondersteuning. Meer weten over wat Freek voor jouw organisatie kan betekenen.

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden