Probeer een week lang gratis een elektrische vrachtfiets of fietskoerier en krijg tot 1500 euro cadeau bij aanschaf!

Ondernemers, opgelet! Vervoer je (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? Doe mee aan de vrachtfietsactie van de Beter Benutten regio’s Zwolle-Kampen, Twente en Cleantech Regio. Probeer een week lang gratis een elektrische vrachtfiets uit, dé slimme krachtpatser voor transport. Besteed je het fietsen liever uit? Probeer dan een week lang een fietskoerier uit voor maximaal 8 ritten.

Waarom een vrachtfiets?
Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen. Hij komt ook op plaatsen waar je met de auto soms niet eens kunt komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd. Tot slot heeft een vrachtfiets geen last van venstertijden.

Hoe werkt het?
Onderaan de pagina kun je een aanvraagformulier invullen om een proefweek aan te vragen. De volgende modellen zijn beschikbaar:

Bevalt de fiets of trailer? 
Dan kun je deze extra aantrekkelijk kopen of leasen met een subsidie van €1500 via Profile Riesewijk Deventer. 

Kies je liever voor de fietskoerier? 
Dan kun je tot €1500 subsidie krijgen voor het maken van de overstap naar deze koeriersdienst.

De fietsen kunnen opgehaald worden bij Fietskoerier Deventer, Pothoofd 109 te Deventer. Ook kun je hier terecht voor het proefdraaien met een fietskoerier. 


Goed om te weten

  • De actie loopt tot 1 juli 2018 en geldt ook voor de regio’s Zwolle-Kampen en Twente.
  • De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten van fiets of koerier (ex BTW) en maximaal €1500 per onderneming.
  • De ondernemer dient de vrachtfiets(koerier) in te zetten ter vervanging van ritten met een vracht-/bestelauto op fossiele brandstoffen of in verband met de groei van uw bezorging.
  • Ritregistratie is vereist; het gaat om aantoonbare reductie van het aantal autokilometers.
  • De helft van ons totale budget is gereserveerd voor bedrijven die de overstap van auto naar vrachtfiets maken en de andere helft voor bedrijven die een uitbreiding van hun bezorging wensen.
  • Op is op.

Meer weten of aanmelden?
Voor de actie in de Cleantech Regio kun je je aanmelden via het onderstaande formulier. Ben je ondernemer in de regio Zwolle-Kampen, meld je dan hier aan.

Neem voor vragen contact op met één van de logistieke makelaars:

Aanbieders

Centaur Cargo
Centaur Cargo biedt duurzame en betaalbare elektrische bakfietsen die bijdragen aan een leefbare en bereikbare stad. We zijn een jonge, enthousiaste spin-off van Babboe BV, dé Europees marktleider in familiebakfietsen. Centaur Cargo zet deze jarenlange kennis en ervaring van bakfietsen in om het bedrijfsleven en overheidsinstanties te voorzien van slimme, betaalbare ‘last mile solutions’. We bieden een groeiend assortiment aan kwalitatief hoogwaardige bakfietsen die op snelle, stille en effectieve wijze vormgeven aan de stadslogistiek van de 21e eeuw. www.centaurcargo.com

Urban Arrow
Urban Arrow is gestart in 2009 en heeft als doel de stad stiller te maken en te vergroenen met elektrische transportfietsen. Wij maken aantrekkelijke, hoogwaardige transportfietsen die dankzij de nieuwste technologie en modernste materialen zich razendsnel door de stad kunnen bewegen en er ook nog eens mooi uit zien. Daarmee willen we het gebruik van scooters en auto’s sterk terugbrengen. Dit doen trouwens we niet alleen voor Nederland. We willen ook de beste transportfietsen voor de rest van de wereld maken. En daarom zijn we inmiddels al actief in 18 landen. www.urbanarrow.com

Busybike
Busybike bouwt (koel)bakken en grote fietsaanhangers voor de professionele markt. De bakken en fietsaanhangers zijn leverbaar in diverse maten. "Busybike, Laat je fiets het werk doen!" www.busybike.com - 06 4358 3255 - info@busybike.com

Ebike4delivery
Ebike4delivery bestaat al 16 jaar De e-bikes worden continu verbeterd met de nieuwste technieken en bieden een kostenbesparende, duurzame en innovatieve oplossing voor bezorging van maaltijden, pizza’s en paketten. www.ebike4delivery.com

Fietskoerier Deventer
Fietskoerier Deventer is de meest duurzame, sociale en innovatieve post- en koeriersdienst van Deventer en omstreken. Zij bezorgen alles wat met de fiets (en trailer) te bezorgen is. Ook verzorgen zij een apotheekservice en bibliotheekservice. Voor iedereen is er een fiets alternatief op maat! Meer weten? 0570 572 259 - www.fietskoerierdeventer.nl

Inschrijfformulier Vrachtfietsactie
Door ondertekening van dit formulier ga ik ermee akkoord dat mijn ritten met de vrachtfiets geregistreerd worden voor analysedoeleinden. Ik zal de vrachtfiets 7 dagen na ondergenoemde datum retourneren en de bijgeleverde vragenlijst invullen. De Cleantech Regio en de partners in het project “Vrachtfiets proberen” kunnen op geen enkele manier door mij aansprakelijk worden gesteld voor schade die is ontstaan door het gebruik van de vrachtfiets. 

Contact

Voor al uw vragen over slim en schoon reizen en werken kunt u contact opnemen met onze mobiliteitsregisseur:

Oscar Roelofs 06 - 524 42 112 / oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl

Veiliger fietsen in de regio

30199845113 A4cf709bbd Z

We gaan drie fietsroutes verbeteren in onze regio.

Lees verder

Beter Benutten

Beter Benutten

Regio Stedendriehoek neemt sinds 2014 deel in het landelijke programma Beter Benutten. In dit programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.
Lees verder

Over Slim en Schoon Reizen

Slim en Schoon Reizen is een co-creatie van overheden en bedrijfsleven binnen de Cleantechregio.

Logos Website Nieuwe Versie Cleantech

Wegwerkzaamheden